Friday, September 3

sorrow.

selamat petang semua:)
haishh dah genap 2minggu 1 hari.
aku siyez kcwe.kau pegi tinggalkan ak mcm xd paper jadi..
kau2,ak xfaham dgn kau.ak tau,kau dah mmg xnak kat ak lagi.
ak tahan pasaan 2mggu kau xde kat sisi.
ak mmg ptt dgr nasihat kwn2 ak,jgn msg kau or cntct kau lg.
kau,kau mcm dah bkn yg ak knl dulu.ak sdih2 kat sini..
ko plak best2 kuar dgn die kan...bwk die jalan2.
aku ni dah mcm xd harga dah kat hati kau lg...kau2.
ak tau aku salah.aku kejam dgn kau dulu.tapi ak xpnh layn kau kasar sangat2 mcm kau lyn aku kan...
mane tah org yg ak knl dulu,,yg bykbg support kat ak,yg jage ak mse ak xsht,
yg tlg lap air mate ak law ak nagis...aku rindukan kau,,,
kau minta masa,cukup masa aku beri tok ko cari SYURGA kau dalam hidup kau...
mgkn ko xpnh nk korej aty ak ni,observe besar mane cinte ak kat ko sorg..
mmg buduh,sbb ak xpnh cube cari siape2 tok gantikn kau...sbb ak xdpt nak gantikan tmpt ko dgn org lain...
ak xsanggup mcm yg ko sanggup..ak xpnh kate.I CAN LIVE MY OWN LIFE WITHOUT U.
ak tak boleh.mmg xboleh.kau,mmg kau kejam.
kau bkasar dgn ak,kau marah2 aku,kau tuduh aku rampas hak org lain...
ak tahankan pasaan nk mrh sbb ak syg sgt kat ko..ak diam bile kau tuduh2 ak..
tp kau?sibuk sgt dgn ego n kwn br kau...
ak xd sape2 nk bcrite,bgelak twe...sbb ak xd hati nk cite pd org yg ak xsuke...
ak perlu lupekan kau...sbb kau sndri...bkn sbb salah yg ak lakukan..
tp sbb KEKEJAMAN yg ko buat kat ak...kau,ak xpnh nk doakn kau buruk2..
ak siap doakn kbhagiaan tok ko...tp ap yg ko bls kat ak?smpai hdup ak jd xtng...
tp ak xnk,1 hr nanti,ko dpt blasan yg lbh teruk...ak takot hidup kau yg porak porande nnt.
ak tw ak bkn pompuan baik..tp ak xkejam mcm ape yg ko kate kat aku....
subhanallah.................................

Monday, August 30

pierceing:)

hehe.hari tu ak tindik tlinge:)
seronok.sbb ak puas.!ak xnak sakit hati,so ak pon tindik la tlinge ak...
bia sakit tmpt len,janji jgn sakit kat hati..
hehe.korg ad nampk x,kat tgh2 tlinge tu..kecik je...
tp yg s**lnye..
ak dh pegi cabut bnd tu!
mlayang rm10 aku!
buduh lah..ak cbt sbb ak geram dgn kau mase tu..
tp last2 ak xdpt aper2 pon..
ak ngat pasni nk pierce blah kiri pulak lah:)
aku mmg hebat:)
ak dah nekad nak buat,so aku akn buat..
lgpon xd sape nak halang ak..
i hv nobody now..kn?

AKU KAU dan DIE.

She said I feel stranded
And I can't tell anymore
If we coming or I'm going
It's not how I planed it
I've got the key to the door
But it just won't open

And I know, I know, I know
Part of me says let it go
That life happens for a reason
I don't, I don't, I don't
It goes I never went before
But this time, this time

I'm gonna try anything that just feel better
Tell me what to do
You know I can't see through the haze around me
And I do anything that just feel better

And I can't find my way
Girl I need a change
And I do anything that just feel better
Any little thing that just feel better

She said I need you to hold me
I'm a little far from the shore
And I'm afraid of sinking
You're the only one who knows me
And who doesn't ignore
That my soul is weeping

I know, I know, I know
Part of me says let it go
Everything must have it seasons
Round and round it goes
And every day's a one before
But this time, this time

I'm gonna try anything that just feels better
Tell me what to do
You know I can't see through the haze around me
And I do anything that just feel better!


salam smua..
dah lama ak xupdate blog ak kan..
lamenye ak pendam nk ckp mcm2 kat sini..
law la blog ni bernyawe,dah lame ak nk pnjm bahu dy mnages..
hmm..ak xtau la nk mule cerite dr mane..
ei ei ei.AKU SYG KAU.
kau xtau ker?kau xfhm ker?kau lupe ker?
ak ad kau sorg aje kau tau x?
ak xslhkn kau hukum ak jd mcm ni..
tp kau tgglkan aku.ishh berat gle aty ak nk trime knytaan.
2 thn,ak xde siape2 kcuali kau.ak xheran jantan len kcuali kau.
kau xhensem,xkaye,xde kete..ehh ad aku heran ker???
tp kau?mgkn ni mmg la silap ak dulu,,tp ak dah berubah.dan kau xterime perubahan aku.
ak tgu kau kut cuti nuzul Al-quran..tp mane kau pegi?
oh KAU.ap kau nak,smue aku bagi.smue ak sanggup demi kau yg ak ade sorg.
sbbnye,kau akn balas balik smue kesetiaan ak dgn ksh syg kau.
aku mmg cube lupekn kau.cube dan cube.tp enangan kte 2 thn,,mmg xblh hilang mcm 2 aje.
ak cube nk trime yg ak xd jodoh dgn kau..tp kau selambe cari makwe lain...
KAU.KAU lupe ke ape janji kau nan aku dulu??
ak banyak tahan.lau ak luahkan,blh buat senaskah novel yg laku kat pasaran tau.
aku ngaku.ak mmg silap.
tp kau hukum ak dgn hukuman melampau.siape DIE yg kau bwk balik?
ak sdh,kcwe dgn KAU tw x?
bcuz loving you is d most precious momen dat i hve in my life.ak bkn jiwang.
tp aku suke kat KAU.dan kaubuat aku mcm ni..
kau,ak nak kau tau. AKU XMAU KAU PEGI.ak nak kau dgr..
ak nak kau sdr sblm kau trlmbt..ak maafkan pkare2 yg kau da buat kat ak..
tp ak perlukan kau kembali...............

tukarkan AKU jadi name ku.dan tukarkan KAU menjadi name kau.
kau akn faham ape maksud aku...

Saturday, July 31

buntu

ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa kulihat
selain hanya nama-Mu,Ya-Allah

esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah

Kau empatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya,
Hamba-Mu yang slalu bertaqwa

ampuniku Ya-Allah
ku sering melupakan Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud..padamu..
                                                     ~afgan

bile kite sedih,baru kite nak ingat tuhan.
baru kite sdr betape keciknye kite di dunie ni.
dan btape bsarny dose2 kite pada Dia.
aku sdar..aku lah hamba yg byk buat silap..
aku khayal dgn nikmat dunia,nafsu dan dose..
aku rindu bimbingan yg mulia..bile dah tue,byk dah lupe.
org lain mkin kukuh agmenye..tp ak x...jujurnye ak ckp kt sini..
ak nk cium tanah islam yg sbnr..ak nk jadi umatnye yg solehah..

bile kite sdh,bf melambak pon xdpt bantu..tp bile kite doa..solat..
hati ak jd tenang sgt..ak dpt rase nikmat tu...

skang ak rase ak byk bebanan...exam nk dkt,slh fhm dgn bf,sampai dh goyng hbs ui
mgkn sbb ak leka dgn urusan yg Dia amanahkn kt aku..
ak sebok lyn nafsu dunia ak....tdo lbh,n mcm2lg..

n kau pun satu..sibuk arah2 aku,,,
bile2 fikir2 ego lelaki ko yg kuat mcm gajah tu..ak jd makin xthn..
ak bkn meminte sgt ucapn maaf tu.ak just nak kau sdr,kite manusie jadian tuhan ni smue xsmpurna.
dan kau pun same..kau dan aku hanye manusie biasa.yg dah bnyk buat dose..
yg ingkar dgn perintahnye..ak tau.hbgn kite jd mcm ni ad sbbnye..
mgkn ni blsn "cash" yg die bg kt kite..hbgn porak poranda..
kite sme2 xnk maju ke dpn,tp hanye ego yg mkin tinggi.
aku dah mengalah..tp kau???daripd mcm ni,ak rele sndri..sorg2 pon ak sggup..
byk komitmen lg yg ak ad...ak xhbs beribdat lg pd-Nya.
aku mtx maaf lau ap yg aku tulis ni mykitkan hati kau..tp ak dah sdr,hati ak dah terbuke untuk niat ak ni..
padanya aku bersujud...............................................salam

Saturday, June 12

bye2 subang jaya:)

huhu exctd la nk blik mlake..
alhmdllh..
dpt jmpe family n smue...
xsbr sgt2!

Friday, June 11

donation of my blood:)

sooo tired la lpas donate.sblh bdn rase lemah ++++....
batch ak 4org je yg donate..ak dyh breeny n chong je...
ak ni drh group B..huhuhu dy amik 350ml je pn blood...
mcm btl kecik 100+ tu..
huhuhu....dyh 450..lagi dasat!jarum die makkkaih besar nk mam doe...
gegar jntg ak...tp sblm tu dy ad bg anestatik iaitu ubt thn sakit..
ak hepi sgt2 sbb ni 1st time ak donate sbnrnye...huhuhu
huhu kn ak citer,,yg suasane smacm je kt bilik ak..
ptg td ak blik dr keje...ad selai a4 paper ats meja ak..huhu
ak rase tkejot..ak xnk bitau ape content surat tu dlm ni...
tp ak rase nk tergelak ajer!kelakar...bkn aper..hhhuu..
xnak ckp la...


ak ni bsok dh blik mlake...pastu ahd ak blik kg smpai selase...
rbu kamis bru hang dgn ahmad afidz:)
jumt ak nk g reunion skola mngah ak...
mgkn smgu ak xo9 kot...
msti ak rindu nk tlis blog...
huhuuhu


doakn ak slamat ye balik esok...sampai melake..aminnn

Wednesday, June 9

no caption.

hm...ak plg benci balik umah minggu ni..xtw ah nape..
ad jer yg xkne dgn enviroment kt bilik ak tu..
it becomes more silence..around this week...
bt why??am i doing sumthng wrong??
lau ak buat salah silap,,just tell..bcuz i hate when it happen like this..
langsug xmenegur,sdgkn sblum 2 sgt baik..
ak curi brg ko ke?ak maki ko ke?ak pkai brg ko ker??
ak mtk maaf la lw ak 'ter' buat smue tu..ak xsdr lgsg..
i noe dat im not prfct..n pls la tgur lau ko xsuke..
ak benci sgt2 stuation mcm ni...im nt telling anyone about this probs.
n ak xnk bsar2kn pon probs ni..tp sapelah ak nk menanggung sorg mcm ni..
just kt sini je lah ak blh critekn..ak xharap pn ko bce bnd ni..
n ak xnk pon kau bce bnd ni..im so sorry if i've done sumthn wrng to u...
fullstop~

Tuesday, June 8

love till ends??

hari ni ad satu patient yg buat ak tergelak besar tgk perangai dy...
chinese,umur 76thn,female..Al kisahnye die ni ad diabetis...
so kaki kiri dy ni ad drh beku yg buat die xdpt nk brjln la..
area pkol 12tghri hari ni...dy marah2 laki dy xpasal2 yg die gelar sbg APEK..
ad ke dy suh apek g ptong limau sunkist tu n g perah pakai tgn bagi kt die minum??
xnk cmpur gula n air!huhu mane la si apek tue tu tau perah...dhle bsar.keras lg buah tu.
pisau pon die xd kat ward tu..
jadi..die pon mtx tlg kt ak..ak pon g la kol kitchen(cafe) tok tnye ad ke pemerah buah..
katenye rosak pulak!adusss..ak ni kesian kt apek tue ni.bini dy kate..
"Lu jangan masuk bilik selagi lu xbawak balik ini jus buah untuk saya!!"
sampai takot bin mggil apek tue takot nk msuk bilik bini die..
nak xnk kami ushekan pakai mesin pmerah yg rosak tu..
alhmdllh..dapat secawan dgn due bijik limau bsar tu..
ak xdpt bygkn mcm mane la si apek ni nk perah pkai tgn.nth2 suku cawan pon xdpt kn??
hahahhaah...ak pon naik dn bwk jus tu ke meja tmpt apek duduk(pt lounge)..
hepi nk mam ler muke die nampak jus scwan.dlm ati msti kate,,PUAS ATI!!
emm...apek2,ari2 ktorg tgk ko kne marah dgn bini ko...sdgkn ko la yg sggup jage bini ko pg smpai malam...
gatal tlg garu.sakit tlg urot.mintakaper2 pun bg..
tp apek xprnh merungut walau skali....adkh ini namenyer cinte sampai mati..???
adkh ini yg dipnggl cinta y sejati??
walupn usia smakin tua,,kudrat smakin lemah..demi cinta pd teman sjati sggup wat ap sajer deminye??
renung2kan....<333

Friday, February 5

long time no see bloggie syg~

haha
lame sgt xtulis blog ni..